تجارت برای شناسایی کالاهای خود نیازمند به برندینگ ، بازاریابی و تبلیغات کالا است. خیلی از مردم زمانی که واژه برندینگ و بازاریابی را میشنوند تصور میکنند که این دو با یکدیگر تفاوت ندارند و یا این که کسی قصد دارد با برند به تجارت و کسب درآمد دست پیدا کند، اگر همچین تصور نادرستی را داشته باشد در ادامه کار دچار مشکل میشود و یا خیلی از شرکت ها چه شرکتهای بزرگ و یا چه شرکتهای کوچک که مشغول به فعالیت هستند هنوز بر این تصورند که برندینگ و بازاریابی با هم تفاوتی ندارند. بعضی از آنها به دلیل ادغام کردن معانی این دو به این باور نادرست رسیده اند. بیشتر افراد تفاوت برند و بازاریابی را در کسب و کار و تجارت میدانند. برای همین ابتدا به تعاریف هر یک از آن ها میپردازیم و تفاوت آن را بیان میکنیم. تا این ابهامات از ذهن شما رفع شود و برای تجارت فرد موفقی باشید و توانایی لازم را برای برند مناسب و عالی کسب کنید.
برای برندینگ تعاریف زیادی وجود دارد یکی از بهترین تعریف را میتوان تعریفی که رابرت بین یکی از کارشناسان برند سازی که اینگونه در رابطه با برند تعریف کرده است : ” به قولی که فرد به کارکنان و مشتریان داده است عمل کند”
اگر بخواهیم به بررسی این تعریف رابرت بین بپردازیم میتوانیم اینگونه تعریف کنیم، زمانی که شما قولی را به کارکنان و مشتری میدهید موقعی که این قول را دادید در کنار تمام فعالیت هایی که انجام میدهید و به موفقیت دست پیدا میکنید. شما موظف هستین که به وعده هایی که قول داده اید عمل کنید. زمانی که شما نسبت به برند خود تلاش و پیگیری میکنید این موضوع باعث میشود درصد موفقیت شما افزایش پیدا کند. بنابراین به این نتیجه میرسیم که برند فقط مختص به رنگ و شکل و لوگوهای مربوط به کالا نمی باشد. بلکه این موارد نیز وجود دارد و حتی مهم تر از رنگ و شکل و لوگو است.
در نتیجه مشتریان و کارکنان از طریق برند شما میتوانند همه ی اطلاعات مورد نظر را که لازم است به دست بیاورند. حتی برند کمک میکند که با کسب وکار شما به طور کامل آشنایت پیدا کنند. اگر که میخواهید کار شما رونق داشته باشد و درآمد زیادی را به دست آورید باید با سلیقه مشتریانتان به خوبی آشنا باشید تا کالا را طبق علاقه و سلیقه آن ها ارائه دهید و این کار باعث میشود که مشتریان رضایت کاملی را داشته باشند و به مشتری دائم تبدیل شود در این صورت که مشتریان رضایت کامل را از برند شما داشته باشد، در صورتی که نیازی به محصول را دارند اولین برندی که که برای دریافت کالا مورد نظر اقدام میکند برند شما است. برندینگ باعث میشود که برتری شما را نسبت به رقیبان به طور واضح مشخص کند.
تنها افرادی که برای پیشرفت این کار به شما کمک میکند همکاران شما میباشند. بنابراین برای این که همکارانتان بازه ی کاری خود را به بهترین نحو انجام دهند باید حواستان به آنها باشد و به وسیله پاداش آن ها را مورد تشویق قرار دهید.
در واقع برندینگ مراحلی است که به صورت منظم انجام میگیرد و طی این مراحل مشتری های معمولی را به مشتری وفادار تبدیل می کند. برندسازی در واقع به سرمایه گذاری بلند مدت نیازمند است تا با استفاده از فرصت ها توانایی خود را به عموم نشان دهند .
در برند سازی برای این که مشتری شما را فراموش نکند باید از طریق رسانه ها به مشتری پیام رسانی کنید هر چقدر که این پیام های ارسالی دارای محتوا خوب و قابل تایید مشتری باشد باعث میشود که در ذهن مشتری بیشتر بماند.
به طور مثال اگر فردی بخواهد برندی در رابطه با وسایل صوتی ایجاد کنند به مردم شعار کیفیت خوب ، تنوع و تمایز را میدهد بنابراین همیشه باید این سه شعار را در ذهن خود داشته باشد و لوازم را طبق این سه شعار به بهترین نحو ارائه دهد و نام برند شما باید تداعی و یادآور این سه ویژگی نزد مصرف کنندگان باشد.
به طور کلی بازاریابی را میتوان اینگونه تعریف کرد: ” فرآیندی میباشد که وظیفه آن شناسایی ، پیش بینی نیازهای مشتری و کسب رضایت مشتریان است. ” در واقع افرادی که مشغول کار در بازاریابی میباشند که مشتریان را با تکنیک بخصوصی برای خرید محصول و استفاده از آن وادار میکنند. با انجام این کار محصولات را معرفی میکنند و به فروش آن ها میپردازند که نوعی کسب در آمد نیز محسوب میشوند.
حال با توجه به هر یک از این تعاریف به تفاوت های اساسی برندینگ و بازاریابی میپردازیم ، بازاریابی در واقع تکنیکی است که مشتریان را وادار به خرید یک محصول میکند. ولی برند اینگونه نیست. بلکه برندینگ اساس و پایه کار برای بازریابی است در واقع ابتدا باید همه چیز در رابطه با برندینگ اتفاق بیافتد و بعد به مرحله بازراریابی برسد. یعنی بازاریابی یک بخش کوچکی از برندینگ است و برندینگ از وسعت زیادی بر خوردار میباشد. در بازاریابی یعنی باید حتما آن کالا خریداری شود ولی در برند اینگونه نیست بلکه میگوید کالا به همین صورت و با همین خصوصیات است اگر لازم دارید و مناسب است آن را بخرید.
میتوانیم برند را از نوع تاکتیک و برندینگ را از نوع استراژیک دسته بندی کنیم. در برندینگ مشتریان طوری هستند که نسبت به آن برند وفادار میشوند و آن را دنبال میکنند. ولی در بازاریابی اینگونه نیست بلکه به نوعی است که مشتری واسه اولین و آخرین بار از این محصول استفاده میکند و اصلا نسبت به آن برند وفادار نمیباشد. به طور مثال اگر تلویزیون را از نمایندگی سامسونگ به وسیله معرفی و پیشنهاد بازاریابان خریده باشید شاید دیگر اصا از محصولات این برند استفاده نکنید. ولی اگر این برند از طریق برندینگ به خرید آن اقدام کرده باشید به دلیل کیفیت و مطمئن بودن از محصول پایبند به این برند میشوید و اگر وسایل دیگری نیز لازم داشته باشد به این برند مراجعه میکند.
در واقع برند یک فعالیت منظم میباشد، که مشتری معمولی را به به مشتری وفادار تبدیل میکند و در صورت نیاز مشتری گزینه اول برند شما را انتخاب میکند.
بازاریابی شاید به برندنیگ کمک کند ولی برندنیگ فعالیت آن خیلی بزرگتر از بازاریابی است.
اگر دارای برند خوب و قوی باشید ولی نتوانید بازاریابی خوبی برای آن ارائه دهید و یا بالعکس دارای بازاریابی خوبی باشید ولی برند مناسبی نداشته باشید نمیتوانید در کار خود پیشرفت کنید بنابراین میتوانیم بگوییم برندینگ و بازاریابی مکمل هم میباشند.
برای دریافت مشاوره رایگان، هم اکنون عدد 9 را به سامانه 100043902000 ارسال نمایید.
|